İZMİR SPOR MEDYASIYLA BULUŞTUK
İZMİR Spor Kulüpler Birliği Vakfı (İZVAK) yönetim kurulu, spor medyasının duayen gazetecileri ve temsilcileriyle bir araya geldi. İzmir Ticaret Odası(İZTO) teras 1885 restoranda gerçekleştirilen toplantıda İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten İzmir’in spor camiasındaki beklentileri ve gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Stat inşaatları konusunda bilgiler veren Erten, Göztepe stadının 26 Ocak’ta Beşiktaş ile oynanacak karşılaşma ile açılacağını dile getirirken, Alsancak stadının ise Temmuz ayında biteceğini söyledi. Karşıyaka stadı konusunda ise tüm pürüzlerin ortadan kalktığını dile giren Ali Erten, en kısa zamanda ihalenin yapılıp stat inşaatına başlanacağını dile getirdi. Göztepe stadı ile ilgili güzel bir de haber aldıklarını aktaran Erten, yeni statta yakın bir tarihte milli maç oynanacağı yönünde haberler geldiğini söyledi. Süper Lig’in 2020-2021 sezonuna, İzmir’in yetiştirdiği en büyük spor insanlarından olan Adnan Süvari adıyla oynanması konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Erten, “Bu konuya tüm İzmir kulüpleri destek veriyor” dedi.

KARŞIYAKA STADINDA PÜRÜZLER KALKTI
İzmir’de spor gündeminin sıcak konularından bir olan stat inşaatlarını değinen Ali Erten, stat inşaatları konusunda epeyce yol alındığını dikkat çekti. Göztepe stadının 26 Ocak’ta Beşiktaş maçı ile açılacağını söyleyen Erten, “Alsancak stadı Temmuz ayında bitirilmesi hedefleniyor. Ancak en geç önümüzdeki sezona yetişecek. Karşıyaka stadı ile ilgili birçok sorunla karşı karşıya kaldık. İlk başlanan stat projesi Karşıyaka stadıydı. Ancak sorunlar nedeniyle en sona kaldı. Karşıyaka ile ilgili sorunlarda mahkemeler, davalar derken hepsi bitti ve tüm pürüzler ortadan kalktı. Tabi bu da yaklaşık 5 yıla mal oldu. Şimdi üçüncü kez Karşıyaka stadının ihale edilmesi bekleniyor. Bunun için de bütçe planlaması yapılıyor. 2020 içinde inşallah ihale edilmesini bekliyoruz. Temelleri ve altyapısı hazır olduğu için inşaat süresi daha kısa olacak. Üç defa imar planı değişikliği oldu. Maalesef burada çok yorulduk. Türkiye’de bu kadar çok istenen, çok mücadele edilen ve başlamış yarım kalan başka bir stat örneği yok” dedi.

İKİ ÖNEMLİ GELİŞME
Süper Lig’in 2020-2021 sezonuna Türkiye’nin ve İzmir’in yetiştirmiş olduğu en büyük spor insanlarından bir olan Adnan Süvari isminin verilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Erten bu konuda tüm İzmir’in tam desteğini aldıklarını söyledi. İzmir’de milli maç oynanacak yönünde haberler geldiğini ve bunun kent adına çok önemli oldğunu vurgulayan Ali Erten, şöyle konuştu: “Türkiye Süper Ligi 2020-2021 Sezonunun, İzmir’in ve Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük spor adamlarından oları Adnan Süvari adıyla oynanması konusunda çalışıyoruz. Bu konuya tüm İzmir kulüpleri destek veriyor. Göztepe stadı ile ilgili güzel bir de haber aldık. Göztepe Stadında yakın bir tarihte milli maç oynanacak. Hangi maç olur bilmiyoruz ama böyle bir talebimiz var. Son milli maç 2009’da Fildişi Sahili ile özel maç yapılmıştı. Resmi maç ise 20 yıldır İzmir’de oynanmıyor. Bu durumu da inşallah bu şekilde aşmış olacağız.”

İZMİR’İN ‘SPOR KENTİ’ KİMLİĞİ ÖNE ÇIKARILMALI
İzmir’deki kulüplerin sadece bir spor kulübü olmadığını değinen Başkan Ali Erten, aynı zamanda kentin hafızası, tarihi ve kültürel mirası olduğunu belirterek, “O nedenle bu kulüpleri korumak ve geleceğe taşımak görevimiz var. İzmir’in öne çıkan kimlikleri yanına mutlaka ‘Spor Kenti’ kimliğinin de eklenmesi gerekiyor. Kentin tarihsel birikimi, eğitimli ve yetişmiş insan potansiyeli, yerleşik ve derin spor kültürü ve özellikle gururumuz olan büyük kulüpleri ile Türkiye’nin örnek ‘Spor Kenti’ yapabiliriz. Şehrimiz bunu çok hak ediyor. Bunun için imkanlarımız ve fırsatlarımız var. Öncelikle Antalya örneğini baz alıyoruz. Antalya örneğini geliştiren ve Antalya’da bu işi örgütleyen Spor Turizmi Birliği ve ona bağlı otelciler birliği ve bölgemizdeki turizm tesislerini bir araya getiren Ege turizm işletmeleri ile koordinasyon içinde bu çalışmayı başlattık. Pilot olarak Pamucak Bölgesi’ni belirledik. Oradaki otellere spor sahaları yapmaları ile bunun geliştirilmesini arzu ediyoruz. Bu konuda kulüplerimizle, Turizm işletmelerimizi içinde bulunduran Ege Turizm İşletmeleri Konfederasyonu ve Ticaret Odamızla, Yerel ve Merkezi yönetimlerimizle işbirliği yapacağız. İzmir olarak birçok avantajımız var. Çok büyük bir sektör ve bunu kazandırmamız gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Tarih: 17 Ocak 2020, Cuma
Top