ERTEN'E BÜYÜK ONUR
Karşıyaka başkanlığı döneminde Pınar Karşıyaka - Barcelona maçını, davet ettiği dönemin Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ile yan yana izleyen, hemen ardından Göztepe derbisinde misafir takım seyirci kotasını kaldırıp Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ile birlikte Fair-Play Ödülüne layık bulunan İZVAK Başkanımız Ali Erten, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Erten, Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki TFF Yönetimi tarafından seçilen aynı kurulda geçen dönem üye olarak görev yapmıştı.

Erten, İzmirli kulüp başkanları ve spor basını ile el ele vererek "Futbolda İzmir İklimi" kavramını, İZVAK Yönetimi ile birlikte ortaya koyup büyüterek Türk futbolunda örnek bir hareketin öncüsü olmuştu. Bu hareket sonucunda bir araya gelen kulüp başkaları, Türkiye’de bir ilk olarak imzaladıkları ortak deklarasyonla Fair-Play ruhunu resmiyete dökmüşlerdi.

Aliağa FK ve Bornova 1877'nin 3. Lig'e yükselmesiyle birlikte İzmir'in profesyonel liglerdeki temsilci sayısının 9'a yükseldiğini, İzmir’in TFF liglerinde İstanbul’dan sonra en çok takımı olan ikinci şehir durumuna geldiğini belirten Erten, "İzmir, Türkiye’de futbolun ilk oynandığı, unutulmaz ve örnek sporcular yetiştiren bir şehir. Sadece spor kulübü değil, aynı zamanda kent mirası niteliğinde, şanlı tarihleri olan yüz yıllık kulüplerimiz var. Bunlara her yıl artan bir ivme ile yenileri ekleniyor. Bu ivme, İzmirdeki kulüplerimizin değerli başkanları başta olmak üzere, spor basınımızın ve futbolun İzmir'deki tüm paydaşlarının özverili çalışmaları sayesinde artarak devam ediyor" dedi.

İzmir'de çok uzun süredir iş birliği, dayanışma ve Fair-Play ruhunun hakim olduğunu da sözlerine ekleyen Erten, "TFF Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu üyesi Sayın Talat Papatya başta olmak üzere İZVAK’ta görev yapan yönetici arkadaşlarıma ve destek veren herkese çok teşekkür ederim. İZVAK çatısı altında yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ile birlikte yaptığımız çalışmaların takdir edilmesi, gerçekten çok güzel bir duygu. Kurulda yer alan çok değerli isimlerle birlikte, türk futboluna hizmet etmeye,katkı vermeye çalışacağız” diye konuştu.
Tarih: 27 Ağustos 2023, Pazar
Top