İZVAK’IN FAALİYETLERİNE OY BİRLİĞİ İLE ONAY
ALİ Erten başkanlığındaki İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın (İZVAK) olağan mali genel kurulu yapıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan genel kurulda vakfın faaliyetlerini anlatan Başkan Erten, öncelikle 2016’dan bu yana devam eden başkanlığı döneminde İZVAK’a destek veren tüm kurum, kuruluş ve kişilere, özellikle kulüp başkanlarına teşekkür ederek, “Stadyum inşaatları, teknik ve hukuk desteği, arazi tahsisleri, maddi kaynak yaratma, ortak forma sponsorlukları gibi kulüplerimizi desteklemek anlamında üstümüze ne düşüyorsa onu yapmaya çalıştık. 2016 yılında kapanma noktasına kadar gelen bir kurumu, kulüplerimiz ve yönetim kurulumuzdaki çok değerli arkadaşlarımızla birlikte yepyeni bir vizyonla İzmir’in en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri konumuna yükselttik. Türkiye’ye örnek bir kurum oluşturduk. Yedi yıl gibi kısa bir sürede bu noktaya ulaşmamızda kulüplerimizin verdiği destek, sinerji ve enerji çok önemli. Onlar olmasaydı bunu başaramazdık. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız, siyasi temsilcilerimiz, İzmir Büyükşehir Belediye’miz, Meslek odalarımız, Futbol Federasyonumuz ve spor basınımız her zaman yanımızda yer aldı. Basın mensuplarımızla örnek bir dayanışma sergiledik. İzmir, ülkemizde futbolun ilk oynandığı şehirdir. Ortalama yüz yıllık şanlı tarihleri olan kulüplere sahibiz. Kulüplerimiz, aynı zamanda kent mirasımız ve en değerli markalarımız. Bu anlamda çok şanslıyız. Bunun değerini biliyoruz. İzmir; ‘Sahada rekabet, saha dışında dostluk, iş birliği ve dayanışma’ ve ‘Dostluk içinde rekabet ‘ kavramlarının hayat bulduğu şehirdir. Bu konuda çok yol aldık. Hep beraber çok başarılı örnekler oluşturduk. Çünkü biliyoruz ki ‘Dostluk içinde rekabet’ kavramının çok önemli bir marka değeri var. Hala yapmamız gerekenler, eksiklerimiz var. Olumsuzluklardan ders çıkartıyoruz, objektif özeleştirilerimizi yapıyoruz ve daima daha iyisi için çalışıyoruz. Bu şehre, hepimize yakışan her neyse onu yapıyoruz. Örnek olmaya devam edeceğiz. Olimpiyat ruhu, İzmir’imize çok yakışıyor” dedi.

ORTAK AKIL VE UZLAŞI SAYESİNDE BAŞARDIK

Günlük tartışmalara hiç girmeden uzlaşı ve ortak akılla hedef ve sonuç odaklı olarak çalıştıklarını kaydeden Erten, “Stadyumlarımızın inşaatlarında aktif roller üstlendik. Şu anda Türkiye’nin en güzel, en keyif veren iki stadı İzmir’de. Karşıyaka Stadı’nın Karşıyaka Kulübü’müze kazandırılması için de kulübümüzle birlikte halen çalışıyoruz. Ayrıca kulüplerimizin altyapı tesislerine kavuşması için arazi tahsisleri ve proje geliştirilmesi, sürecin takibi aşamalarında her anlamda destek veriyoruz. Bornova FK ve Aliağaspor FK’nın da 3. Lig’e yükselmeleri ile İstanbul’dan sonra profesyonel futbol liglerinde en fazla takımı olan ikici şehir durumuna geldik. İzmir, şu anda dokuz profesyonel futbol kulübü ve spor tesisleriyle tam bir spor ve futbol kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.2018 yılında Danışma Kurulu’muzda onaylanan ‘İzmir Spor Master Planı’nın 2030 yılı hedefleri doğrultusunda çalışıyoruz. Rehberimiz, uzlaşı ve ortak akıldır. Günlük sportif başarılardan ve tartışmalardan bağımsız olarak hedef ve sonuç odaklı olarak çalışıyoruz. İzmir’den ülkemize örnek bir model yarattık. Bize emanet edilen bayrağı, yönetim kurulumuzdaki çok değerli arkadaşlarımızla birlikte taşımaya, sizlere ve İzmir’imize layık olmaya çalışıyoruz. ” diye konuştu.

AVUKAT ERDEM MEÇO’YA 25. HİZMET YILI PLAKETİ

Toplantı Divan Başkanlığında Avukat Çağatay Akar, Remzi Noyan Uluğ ve Fatih Özfatura’nın görev yaptığı genel kurulda Erten başkanlığındaki yönetimin sunduğu 2022 yılı faaliyet raporları, mali tablolar, gelir-gider hesapları ve denetim raporları oy birliği ile ibra edildi.

Genel kurulun sonunda ise, 1998 yılında İZVAK’ın kuruluş işlemlerini gerçekleştiren ve o günden bu yana 25 yıldır aralıksız olarak gönüllülük esasıyla hizmet veren Avukat Erdem Meço’ya , 25. hizmet yılı anısına İzmir kulüplerinin forma kesitlerinin yer aldığı bir plaket takdim edildi. Meço’ya teşekkür eden Erten, “Vakfımızın kuruluşunu gerçekleştiren, o günden bu yana 25 yıldır aralıksız hizmet veren ve halen de genel sekreterlik görevini sürdürerek hizmetlerine devam eden Sayın Meço’ya şahsım, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, kurucularımız, mütevelli heyetimiz ve kulüplerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi. Vakıf Üyesi Bahri Vreskala da yaptığı konuşmada yönetim kuruluna teşekkür ederek, herkesin bu süreci desteklemesi gerektiğini vurguladı.
Tarih: 17 Mayıs 2023, Çarşamba
Top