İEKKK’NIN GÜNDEMİ İZMİR SPOR KULÜPLERİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önderliğinde, “İzmir için Elele” adıyla bir araya gelen ve kentin önemli kurumlarının temsilcilerinden oluşan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda gündem maddelerinden biri de İzmir kulüplerimiz oldu.

Toplantıya; Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Erten ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya’nın yanı sıra profesyonel liglerde yer alan İzmir kulüplerinin başkan ve yöneticileri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge de katıldı.

Göztepe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sepil, Altay Başkanı Ayhan Dündar, Altınordu SK Derneği Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Menemen FK Başkanı Bahri Ekmekçioğlu, Karşıyaka SK Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Gürsel Urhan, Bergama Belediyespor adına Ekmas Sportif Hizmetler CEO'su Barış Orhunbilge de kulüpleri adına hazır bulundu.

Ayrıca toplantıya katılan İZVAK Mütevelli Heyeti üyesi ve Bakırçay Üniversitesi Öğretim Üyesi Spor Sosyologu Prof.Dr.Ahmet Talimciler de kısa bir konuşma yaptı.

SPORDA ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN YOL HARİTASI…

Toplantının gündem maddelerinden biri de sporda şiddet oldu. Göztepe ve Altay takımlarının 27 Kasım’daki karşılaşmasında taraftarlar arasında çıkan olayların ardından kentin gündemine yeniden giren sporda şiddet konusuyla ilgili İZVAK Üyesi İletişim Uzmanı Özgür Özgürengin bir sunum gerçekleştirdi.
Özgürengin, futbolda yaşayan şiddetin önlenmesine yönelik İzmir’de "Bütünleşik Yaklaşım" ile Türkiye’ye örnek bir proje oluşturulmasını önerdi.

ALİ ERTEN : "DOSTLUK İÇİNDE REKABET"

İzmir kulüplerinin uzun süredir “Sahada rekabet, saha dışında dostluk, iş birliği ve dayanışma” prensibi ile hareket ettiğini belirten İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten de “Bugün buraya profesyonel kulüplerin yöneticileri ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte geldik. Bizler, her zaman bir aradayız. Bize bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederiz. Tunç Başkanımız kulüplere çok ciddi ekonomik destek sağlıyor. Kendisine müteşekkiriz. İzmir kulüpleri olarak uzun süredir İZVAK çatısı altında dostluk içerisinde rekabetin olabileceğini gösteriyoruz. Bu konuda çok yol aldık. Ancak son yaşanan olay hepimizi çok üzdü. Kimse bu olayları İzmir’e yakıştırmadı. Biz de kendimize yakıştıramadık. Ancak bundan dersler çıkarıp İzmir olarak hep beraber daha iyisini yapmaya çalışacağız. Sizlere, gözlem ve tespitlerimizden oluşan bir sunum yaptık. Bu konuda yol gösterici fikirlere ve her türlü iş birliğine açığız. Daima dostluk içerisinde rekabet ettik. Zaman içerisinde çok yol aldık. İzmir bir hoşgörü kenti, uzlaşı kenti. Biz aynı şehirde, aynı mahallede, aynı sokaklarda yaşıyoruz. Dostuz, arkadaşız, komşuyuz, kardeşiz. Bunu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Bu şehirden Türkiye’ye örnek olacağız. Kulüpler olarak belediyelerle birlikte gönülden çalışmaya hazırız” diye konuştu.

Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önerisiyle sporda şiddete karşı mücadelede bir yol haritasının oluşturulması konusunda mutabık kalındı. 2023’ün ilk günlerinde yol haritası için toplantılar başlayacak.
Tarih: 30 Aralık 2022, Cuma
Top