SPOR MEDYA BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
PROFESYONEL liglerde yer alan İzmir kulüplerinin başkan ve yöneticileri, İZMİR Spor Kulüpler Birliği Vakfı (İZVAK) organizasyonunda, spor medyasının duayen gazetecileri ve temsilcileriyle bir araya geldi.

KİMLER KATILDI

İzmir Ticaret Odası (İTO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Göztepe'nin yeni yabancı yatırımcıları Sport Republic şirketi sahiplerinden ve Göztepe A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanı Rasmus Ankersen ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sepil, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya, Altay Başkanı Ayhan Dündar, Altınordu İdari Direktörü Barış Ertosun, Menemen FK Başkanı Bahri Ekmekçioğlu, Ekmas Sportif Faaliyetler CEO'su ve Bergamaspor Başkanı Barış Orhunbilge, TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş, TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala ile birlikte gazete temsilcileri, spor yazarları ve medya temsilcileri katıldı.



İZVAK BAŞKANI ERTEN : “ TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR YAPIYIZ”



100 yılı aşan şanlı tarihleri ile İzmir kulüplerinin kentimizin en değerli markaları olduğunu, bunun bilincinde ve sorumluluğunun farkında olduklarını belirten İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten, “Hiç bir şehirde olmayan örnek bir birlikteliğimiz var. Sahada rakip olan kulüplerimiz, saha dışında iş birliği ve dayanışma içerisinde hareket edebiliyorlar. Bu konuda Tüm Türkiye’de örnek oluşturuyoruz. İzmir’imizde bunu sağlamayı hep beraber el ele vererek başardık. Destek olan herkese çok teşekkür ederiz. Bunu daha çok geliştirmek için çaba harcıyoruz ve harcayacağız. Aynı şehirdeki kulüplerimizle bir olup güçlü bir İzmir'i yaratmak istiyoruz. İzmir’imize ve Türk futboluna, gençlerimize inanarak, güvenerek Göztepe’miz vasıtası ile Türk futboluna yatırım yapan Rasmus Ankersen’e de teşekkür ediyoruz, hoş geldiniz diyoruz. Daima yanında olacağız” dedi.

Daha sonra kulüp başkanları söz alarak kendi kulüpleri hakkında bilgi verdiler.

“İZMİR’E YAKIŞACAK BİR YATIRIM YAPIYORUZ…”

Ekmas Sportif Faaliyetler CEO'su Barış Orhunbilge, 1 Ağustos ayından itibaren Menemen Belediyespor ve Bergama Belediyespor'u almak için yola çıktıklarını belirterek, “Bir aylık sürede iki kulübün idari, teknik ve transfer sürecini yönettik. Taşınmaz ve buna benzer işleri de yaptık. İzmir'e yakışacak bir yatırım yapıyoruz. Menemen FK'da bu süreci tamamladık. 29 Eylül'de Bergama FK'nın da işlemleri tamamlandı. Yakın zamanda yeni ismimizle Bergama’da da bu yola çıkıyoruz” dedi.


Menemen FK Başkanı Bahri Ekmekçioğlu ise “Ekmas Grubu olarak sportif yatırımlara başladık. Takımımızı hızlı bir şekilde Afyon'daki kampa götürdük. Lige hızlı bir giriş yaptık. Şu an iyi durumdayız. İdari anlamda hem yeşil sahada hem de yeşil sahanın dışında etkinlikler yapıyoruz. “Eko Menemen” projemizle Haziran ayının sonuna kadar diğer sosyal projelerimize yola devam edeceğiz. İlerleyen zamanlarda da kadın voleybola yatırım yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

ERTOSUN : “ALTINORDU OLARAK MİSYONUMUZA DEVAM EDİYORUZ…”

Her zaman olduğu gibi enerji ve heyecanla temel misyonumuz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz diyen Altınordu İdari Direktörü Barış Ertosun, “Göztepe Kulübü'nün yeni yönetim ve oluşumuna başarı diliyoruz. İzmirliler olarak onların her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.


ALTAY İÇİN “UMUT SEZONU”

Transfer yasağı nedeniyle geçtiğimiz sezondaki kadroda yer alan futbolcularla yola devam ettiklerini ifade eden Altay Başkanı Ayhan Dündar, “Sezon başında geçmiş dönemden gelen futbolcularımızın takıma geç katılmasından dolayı iyi sonuçlar alamadık. Ancak toparlanma sürecindeyiz. Amatör şubelerde de elimizden gelen çabayı göstermeye devam ediyoruz.Kadın futbolunda Süper Ligde yer alıyoruz. Genç oyuncularımızla Voleybol 2 Ligi'nde yer alıyoruz. Biz, bu sezona “Umut Sezonu” adını verdik ve çok zor bir sezon olacak. İnşallah bu liglerde uzunca yıllar kalacak bir yapı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.


SEPİL : “İZMİR VE TÜRKİYE ADINA HEYECANLIYIM…”

İzmir ve Türkiye'de bir ilk gerçekleştiğini söyleyen Göztepe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sepil, “Rasmus Ankersen ile, bugün ilk yönetim kurulu toplantımızı yaptık. Spor Bakanı, TFF Başkanı ve bir takım önemli ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Futbola farklı açıdan bakan bir grubu getirdik. Sport Republic şirketi farklı bir ekip. Bunu yaptıkları işlerle gösteren en iyi yapan bir yapı. Rasmus Ankersen, şu ana kadarki süreci kendisi anlatacak. İzmir ve Türkiye adına heyecanlıyım. En çok üzüldüğüm konu ise 8 İstanbul ekibi Süper Ligde olduğu yerde İzmir’in temsil edilmiyor olması” dedi.


OKUMUŞ : “İZVAK’LA İŞBİRLİĞİMİZDEN MUTLULUK DUYUYORUZ"


İZVAK Başkanı Ali Erten döneminde, İzmir'de, belki de dünyada olmayan bir birlik sağlandığını belirten TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş, “Birbirleriyle sahada mücadele ederken, ortak menfaatleri için bir araya geliyorlar. Bu çok büyük bir başarı. TSYD'de bu paydaşın içerisinde yer alıyor. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Son dönemdeki bu birlik ortamının getirdiği sonuçlarla uzun yıllardan sonra TFF içerisinde üç temsilcimiz yer aldı. Bu bizi memnun ediyor. TSYD olarak İzmir için her türlü işbirliğine açığız “dedi.

VRESKALA : “İZVAK YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDERİM"


Bu birliktelik fotoğrafının çok önemli olduğunu belirten TÜRFAD Başkanı Bahri Vreskala; “İZVAK’ın kurucularından biriyim. Kuruluşunda imzam var. Kapanma aşamasına gelmişken daha güçlü bir şekilde ayağa kaldıran Ali Erten ve Yönetimine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu beraberliğin kıymetini bilmemiz lazım” dedi.

ANKERSEN : “BEŞ YIL SONRA BURADA ÇOK FARKLI ŞEYLER KONUŞACAĞIZ…”


“İzmir kulüplerine ve beni burada sıcak karşıladığınız için herkese çok teşekkür ederim” diyerek söze başlayan Göztepe AŞ Başkanı Rasmus Ankersen “Futbol yerel ve global bir oyundur. Ben Danimarkalı, eski bir futbolcuyum. Yaşadığım sakatlık sonrası antrenör olarak kariyerime devam ettim. Danimarka'da bir akademi kurdum ve burada 5 yıl boyunca antrenör olarak görev yaptım. İngiltere'de 14 yıl yaşadım ve burada futbolla ilgilendim. Londra'daki dönemimde ise 5 kitap yazdım. Bunların arasında tüm dünyada ses geitren bir kitap yazdım. Brendford'un sahibi bu kitabı okuyor ve ben onların radarına giriyorum. 8 yıl boyunca kendisiyle bir çok konuda fikir alışverişi yaptım. Kulübü en alt seviyeden ve en iyi yere getirdik. Daha sonra Sport Republic şirketi'ni kurduk ve bu proje ile dünya üzerinden kulüpleri araştırdık. İlk olarak İngiliz Southampton'ı bünyemize aldık. Bu kulüp bizim ilk sermayeli işimiz oldu. Göztepe, Southampton'dan daha büyük bir kulüp. Küçük bir kulüpten başlatarak büyük bir kulübe geçmiş olduk. Türkiye ve İzmir'e ilk kez iki yıl önce geldim. Buraya geldiğimde iki şeyi biliyordum. Birincisi Karşıyaka-Göztepe derbisi ve Altınordu altyapısının başarısı. İkinci geldiğinde de geçen sezon Altay’ın Göztepe’yi 2-0 yendiği maçta yer aldım. Bu maçtan sonra Mehmet Sepil ile iş birliği adımı atmaya karar verdik. Türkiye'deki futbol tutkusu ve keşfedilmeyen bir potansiyel var. İzmir'e her geldiğimde diğerinden daha çok seviyorum. İnsanlarını çok seviyorum. Biz, İzmir'de futbol amacıyla çalışmak için buradayız. Altyapı ve tesisleşme için yatırımlar yapmak ve daha iyisini geliştirmek için projelerimiz var. Biz sadece 1-2 yıllık yatırımcı değil daha uzun yıllarca kalan bir yatırım yapmak istiyoruz. İlk yıl bizim için emekleme dönemi ancak Mehmet Sepil ile olmak üzere bu işin üstesinden geleceğiz. Çok heyecanlıyım. Beş yıl sonra burada daha farklı bir şey konuşacağımızdan eminim” dedi.

PAPATYA :”TFF OLARAK HAKEM ATAMALARINDA YAPAY ZEKAYI KULLANACAĞIZ”

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya, Rasmus Ankersen'in Göztepe yatırımın tüm İstanbul'da konuşulduğunu belirterek, “Umuyoruz bu birliktelik Türkiye'ye örnek olur. Bundan dolayı da İzmirliler olarak memnunuz. Federasyondaki görevlerimizin farklılık yaratacağına inanıyoruz. Geçmişte şikayet ettiğimiz hakem atama konularını yapay zeka ve algoritmalarla bunu destekleme ve problemleri insan hatasından çıkartıp, ortadan kaldırmak istiyoruz. TFF 2 ve 3. Lig'in canlı yayın haklarının verilmesi ve canlı yayınlanacak olması kulüpler ve futbolseverler için güzel bir gelişme oldu. Ciddi anlamda bütçelere de pozitif bir artısı olacaktır. Geçmiş dönemlere bakıldığında yayın gelirleri kulüplerin yüzde 120 ve 130 artış olacak. Ayrıca genç oyuncuların izlenmesi ve tanıtımı açısından da iyi bir fırsat olacak. Ben, federasyona hepinizin desteğiyle seçildim. TFF kurullarında İzmir’den 11 yıldır kimse yoktu ve artık bunu kırdık. İZVAK Başkanı Ali Erten, TFF Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu’na seçilirken, İZVAK Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Kışla da Dış İlişkiler İcra Kurulu’na alındı. Devletimizin 100. yılı kutlayacak olmasından dolayı da proje ve fikirleri İZVAK çatısı altında geliştirmek istiyoruz. Elimizden geldiğince sorumluluklarımızı yerine getirmek için çalışacağız.” diye konuştu.


Soru cevap kısmında ise Süper Lig'e hemen çıkmak ister misiniz sorusuna Göztepe A.Ş. Başkanı Rasmus Ankersen, “Seçim şansım olsa hemen Süper Lig'e çıkmak isteriz. Ancak bu böyle değil. Şu an amacımız önce altyapıyı en iyi şekilde sağlamak, güçlendirmek ve sonra Süper Lige çıkmak” dedi.

Türk futbolunda disiplin ve antrenman sisteminin değişmesi gerektiğini dile getiren Ankersen, “Tabi ki bunda futbolcuların fiziksel gelişimleri de önemli. Bunun için altyapı çok önemli. Aslında bunu buz dağı gibi görebiliriz. Buz dağının zirvesi sonuçtur ama altında bir sürü çalışma mevcuttur” diye konuştu.

Planlı ve projeli bir yönetim tarzını savunan Ankersen, Türkiye'nin şu anki futbol iklimi ve altyapı hakkında görüşleri sorulduğunda ise, “Bugünkü yönetim kurulunda altyapı için ilk fazı başlatacağız. Öncelikle dört saha, tesisler yapılacak. Üç aşamalı şekilde bu altyapı tesislerini tamamlamayı düşünüyoruz. Şuan takımın durumundan memnun değilim ancak son üç dört haftada takımımızla ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.


BEŞ YIL İÇİNDE AVRUPA STANDARTLARINDA BİR SİSTEM YARATMAK İSTİYORUZ…”

Beş yıl içerisinde nasıl bir Göztepe hayal ettiği sorusuna ise Rasmus Ankersen, “Beş yıl içerisinde büyük bir akademi kurup, genç futbolcuların Avrupa standartlarında olacağı bir sistem yaratmak istiyoruz. Brendford'da da aynı şeyleri yaptık. Futbol aklının olduğu yerde bir üst kategoriye çıkınca her şey farklılaşıyor. 22 takımlı İngiltere Championship'te olmak kolay değil. Küme düşen ekiplerden ortalama ikisi tekrar Premier Lige çıkıyor. Takımlar orada asla telaş yapmıyorlar” ifadelerini kullandı.


Danimarka'da FC Midtjylland'ı aldıklarında hedefleri olduğunu söyleyen Ankersen, “2005 yılında kulübümüzden iki futbolcu Afrika Kupası'nda yer almıştı. Hiç bilinmeyen bir takımdan iki iyi oyuncu yarattık. 2030 yılına kadar Göztepe'den de 3-5 sporcuyu Milli takımlara göndermek en büyük hayalimiz olacaktır” dedi.
Tarih: 14 Ekim 2022, Cuma
Top