İZMİR’DE YENİ SAYFA
İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın (İZVAK) 34 kişiden oluşan Danışma Kurulu ilk toplantısını İzmir Ticaret Odası’nda yaptı.

Geniş katılımlı toplantıda İZVAK Kurucu Başkanı Levent Ürkmez, oy birliğiyle Danışma Kurulu Başkanlığı’na getirilirken, Başkan Ali Erten, bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili üyelere bilgi verdi.

Spor Toto 1. Ligi’ne yükselerek büyük bir başarıya imza atan Altay ve BAL’a çıkan İzmirspor’u tebrik eden , 2. Lig’de play-off biletini alan Menemen Belediyespor , 3.Lig play-off’una kalan Tire 1922‘ye şampiyonluk yolunda başarı dileyen Erten, tesisleşme ve spora katkılarından dolayı da Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ile Altınordu FK Başkanı Seyit Mehmet Özkan’a, ayrıca yardım ve desteklerinden dolayı İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ve yönetimine teşekkür etti.

İZVAK yönetimi olarak son 1,5 yıllık dönemde polemiklerin tarafı olmadan öncelikli konulara odaklandıklarını, sonuç ve hedef odaklı çalıştıklarını belirten Başkan Erten, yorucu bürokratik süreçleri kulüp yönetimleri, bakanlık yetkilileri, siyasi temsilcilerimizin destekleri ve tüm yönetenlerle işbirliği içerisinde aştıklarını vurguladı.
Kulüplerin diğer tesis ihtiyaçları ile ilgili çalışmaları ise kulüp yönetimleri birlikte ve onların istek ve talepleri doğrultusunda yürütmeye devam ettiklerini belirten Erten, “Ortalama 100 yaşına sahip çok değerli kulüplerimiz var. Bunlar, şehrimizin en önemli markaları, aynı zamanda bizlere emanet edilmiş kent miraslarıdır. Onları korumak ve geliştirerek bizden sonraki nesillere taşımak sorumluluğumuz var”dedi.

İzmir’de artık yeni bir sayfa açıldığını, oluşturulan Danışma Kurulu’nun değerli fikirleri ve eleştirilerine “yol gösterici” gözüyle baktıklarını da vurgulayan Erten, “İzmir’de önemli bir değişim yaşanıyor .Son iki yıl içerisinde takımlarımız 4 kez şampiyonluk yaşadı ve bir üst lige çıktılar.Uzun yıllardan sonra gelen bu sportif başarılar, şehrimizde giderek artan bir sinerji oluşturdu.Bu sürecin artarak devamlılığına hep birlikte daha fazla katkı vermeliyiz. Fikir, öneri ve geliştireceğimiz projelerle kulüplerimize destek olmalıyız. Bunun için en iyi zamandayız. Hep birlikte çalışarak İzmir’imizi, en fazla 10 yıl içerisinde Türkiye’nin Spor Kenti ve Futbol Merkezi haline getirebiliriz. Bu, son derece gerçekçi bir hedef ve bunun için her şeye sahibiz. Ayrıca bu konuda yolumuzu açan , örnek olan çok değerli spor adamlarımız, yatırımcılarımız, başkanlarımız var. Kulüp başkanlarımız ve yönetimleri büyük fedakarlıklar yaptılar, yapıyorlar. Bunun değerini biliyoruz. Bugün, sizlerin de çok değerli katılımları ile yeni bir sayfa açıyoruz. İstiyoruz ki şehrimizde, bu işe gönül vermiş herkes işin içinde olsun. Bundan sonra sizlerin çok değerli fikirleri, önerileri, gerektiğinde eleştirileri en büyük yol göstericimiz olacak. Her türlü fikre açığız. Bu kurulda oluşacak fikirleri hayata geçirmek için, yönetim kurulumuz ve kulüp yönetimlerimizle birlikte, elimizden geldiğinin fazlasını yapmaya gayret edeceğimizi bilmenizi isteriz” dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cemal Elmasoğlu ise yaptığı konuşmada, İzmir Ticaret Odası’nın bütün imkanları ile İZVAK’a ve İzmir Kulüplerine destek olmak için elinden geleni yapacağını, kapılarının her zaman açık olacağını belirtti.

34 kişilik İZVAK Danışma Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

AHMET TAŞPINAR, ALİ ERGÖÇMEZ, BAHRİ OKUMUŞ, BAHRİ VRESKALA, BERK ÖZBEK, CEMAL ELMASOĞLU, DENİZ BARÇIN, DENİZ SİPAHİ, ENGİN UĞUR AĞIR , EMİN ÖNAL, EROL ERSOY, FATİH ÖZFATURA, GÜNAY KARATAŞ, HAKAN DÜZDEMİR, HAMDİ TÜRKMEN , HİKMET ALCAN , HÜSEYİN ASLAN, IŞINSU KESTELLİ , LEVENT ÜRKMEZ, MAHMUT ÖZGENER, MERT PALA , MERİÇ KÖYATASI , MESUT SANCAK, MUKAN PERİNÇEK, MURAT ÜNLÜ , NURİ A.İMRE , OĞUZ SARVAN, ÖMER DİNÇER, SELÇUK SERT, SELİM YAŞAR , SITKI ŞÜKÜRER, TUĞRUL YEMİŞÇİ, ÜMİT KAYIHAN , ZEKERİYA MUTLU
Tarih: 10 Mayıs 2018, Perşembe
Top