İŞTE GÜÇ BİRLİĞİ
SON dönemlerin en geniş katılımlı genel kurulunu yapan İZVAK’ta Ali Erten ikinci kez başkanlığa seçilirken, Mahmut Özgener’den Selim Yaşar’a, Selçuk Sert’ten Mesut Sancak’a kadar bir çok tanınmış isim de danışma kurulu içerisine girdi.

İZMİR Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın (İZVAK) olağan genel kurulunda Ali Erten ikinci kez başkanlığa seçilirken, yönetim ve danışma kurulunda İzmir’in ünlü isimleri bir araya geldi.
Toplam 22 kişiden oluşan yönetim kuruluna, Vakıf kurucu üyesi olan İzmir’deki 9 kulüp kendi seçtiği birer temsilcisini gönderiyor.

Bunun dışında kalan 13 kişi ise şu isimlerden oluştu: Erdem Meço, Elif Sağlamer, Ercan Korkmaz, Fatih Tanfer, İrfan Erol, Özgür Gündoğan, Saliha Ayda Maç, Suavi Yardımoğlu, Ufuk Akgün, Ünal Ersözlü, Yılmaz Şahin, Kerem Fahri Baykalmış ve Sedef Üstüner
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selçuk Sert, Türkiye Futbol Federasyon Eski Başkanı Mahmut Özgener, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, eski FIFA kokartlı hakemlerimizden Oğuz Sarvan, İzmirli ünlü işadamları Mesut Sancak, Mert Pala, Deniz Barçın, Emin Önal, Levent Ürkmez,Cemal Elmasoğlu, Ahmet Taşpınar ve Hüseyin Arslan da Danışma Kurulu’na girdi.

Danışma Kurulu’nda İzmirli gazeteciler Deniz Sipahi, Hamdi Türkmen, Ömer Dinçer, Meriç Köyatası, Sıtkı Şükürer, Bahri Okumuş, Engin Uğur Ağır, Nuri İmre ve Murat Ünlü’nün yanı sıra Bahri Vreskala, Erol Ersoy, Günay Karataş, Fatih Özfatura, Hakan Düzdemir, Hikmet Alcan, Mukan Perinçek, Tuğrul Yemişçi ve Ümit Kayıhan da yer aldı.
180 üyeden 80’inin katılım gösterdiği ve son dönemlerin en kalabalık genel kurulunun yapıldığı seçimde Başkan Erten; yirmici yılını dolduran vakfın bu günlere gelmesinde emeği geçen eski başkan ve yöneticilere teşekkür ederken, inşaatı devam eden Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının durumu hakkında sinevizyon eşliğinde geniş çaplı bilgilendirmeler yaptı.

“Stat sürecini yorucu ancak iş birliği içerisinde geçtik” vurgusu yapan Erten, “Kulüplerimizin seçilmiş ve sorumluluk almış yönetimlerinin istek ve taleplerine bağlı olarak ve bir çözüm ortağı gibi destek olduk. Kimseyle tartışmadık, tartışmaların tarafı olmadık. Sonuç ve hedef odaklı çalıştık. Yorucu bürokratik süreçlerden, kulüp yönetimlerimizle, siyasi temsilcilerimiz ve bakanlık bürokratları ile birlikte tam bir işbirliği içinde sabırla geçtik. İzmir’de üç stat inşaatının da eş zamanlı yürüyor olması gerçek mutluluk kaynağımız. Bu Türkiye’de bir ilk. Bunun değerini çok iyi biliyoruz.” diye konuştu.

İzmir’i 10 yıl içinde Türkiye'nin Spor Kenti ve Futbol Merkezi haline getirebileceklerini ifade eden Erten; " Göztepe Başkanı Sayın Mehmet Sepil ve Altınordu Başkanı Sayın Seyit Mehmet Özkan başta olmak üzere bu işe yatırım yapan bütün kulüplerimize, değerli başkanlarımıza ve spor adamlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca bu sürece destek veren Spor Bakanlığımıza ve şehrimizin siyasi temsilcilerine de çok teşekkür ediyoruz. Geçen sene iki takımımız şampiyon oldu. Kulüplerimizin sportif başarıları ile şehrimizde artan bir sinerji oluşturdular. Yatırımlar ve vizyonlar ilgiyle merakla izleniyor. Devam eden stat inşaatları ve planlanan diğer tesis yatırımları da bu süreci destekliyor" dedi.

İZVAK’ın eski başkanlarından Levent Ürkmez ve Tuğrul Yemişçi, ayrıca Bahri Vreskala ve ve Ahmet Taşpınar birer konuşma yaptılar. Konuşmalarında Başkan Ali Erten'e ve geçmiş yönetime hizmet ve emeklerinden dolayı teşekkür ettiler.
Tarih: 13 Nisan 2018, Cuma
Top