BAŞKANIMIZ ALİ ERTEN İTO MECLİSİNDE
İzmir Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfı (İZVAK) Başkanımız Ali Erten, Ege Bölgesi Sanayi Odası'dan sonra İzmir Ticaret Odası Meclisinde "Spor kulüplerinin kent ekonomisine ve marka değerine katkısı" başlığıyla bir sunum yaptı.


Oda ziyaretlerinde gerçekleşen sunumlardan sonra açıklamalarda bulunan Başkanımız Ali Erten, ''Süper Lig'in eşiğindeki Göztepe ile yetiştirici kulüp misyonunu üstlenen Altınordu'nun güçlü kurumsal yapılarıyla geleceğe hazırlandığını, Menemen Belediyespor, Bergama Belediyespor ve Tire Belediyespor'un belediye kulüpleri olarak ve belediyelerin desteği ile faaliyet gösterdiğini, Karşıyaka, Altay ve Bucaspor'un ekonomik zorluklara karşın çok güç olanı başararak spor kulübü derneği statüsü altında faaliyet gösteriyor'' dedi.

Geçen sezon THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden ve Barcelona gibi bir dünya markasını mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başarısından, tanıtım anlamında yeterince yararlanılamadığını aktaran Erten, İzmir'in 1971 Akdeniz Oyunları ve 2005 Dünya Üniversite Oyunları dışında, Dünya ve Avrupa genelinde ses getirecek sportif organizasyonlardan yoksun kaldı'' diye konuştu.

İş dünyasının konuya duyarlılığının İzmir sporu adına kendilerini sevindirdiğini belirten Erten, "Kentimizin güzide kulüplerine gelecek destekler konusunda umutlandırdı. Bize meclislerini açan EBSO ve İTO'ya teşekkürlerimizi sunarken, bu etkinlikleri iş dünyamızın diğer değerli örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla sürdüreceğimizi belirtmek isterim. Altay'ı bir kez daha kutlarken, Göztepe'ye de final mücadelesinde başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.
Tarih: 5 Haziran 2017, Pazartesi
Top