VE AÇILDI
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yerinde yenilenip Türkiye’nin en modern spor tesislerinden biri haline gelen stat tarihi Alsancak Stadı, Alsancak Mustafa Denizli Stadı ismiyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

İlk olarak 1910’lu yıllarda İzmir’de Rumların kurduğu Panionios kulübünün maçlarını oynadığı arazide 1929 yılında tribünleri yapılan stadımız, yıkılmadan öncesi son şeklini almıştı. Tarihi stat, 2014 yılında depreme dayanıksız raporu almasının ardından kapatılıp 2015’te yıkılmıştı. 2017’de yerinde inşasına başlanan stat, dört yıl gibi bir sürede tamamlandı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, İzmir’de yaptığı açıklamada “Alsancak Stadı’nın adını Alsancak Mustafa Denizli Stadı olarak belirledik. Hayırlı olsun” diyerek stadımızın yeni ismini belirledi.

İzmir programı kapsamında Deprem Konutları Teslim Töreni’nin ardından Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle halkı selamlayarak Alsancak semtine geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanan Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nın açılış törenine katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile diğer bakanların yanı sıra AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in de katılımıyla stat kurdelesi kesildi.

Altay altyapı ve Altay kadın futbol takımı oyuncularıyla milli cimnastikçiler İbrahim Çolak ve Göksu Üçtaş Şanlı’yı da kurdele kesimine davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdele kesimi sonrası stadı gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli ile Altay Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu forma hediye etti.

Stattaki töreni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Cahit Özkan ile İzmir milletvekilleri ve İZVAK Başkanı Ali Erten de takip etti.
Tarih: 27 Kasım 2021, Cumartesi
Top