"ALTINORDU VE GÖZTEPE EN DOĞRU İKİ MODEL"
İZVAK Başkanı Ali Erten konuşmacı olarak katıldığı Ege Ekonomik Forumu’nda Altınordu ve Göztepe için “En doğru iki model” nitelendirmesini yaptı. Erten, “Ülkemizde bir çok kulüp mali açıdan çok zorda. Altınordu ile Göztepe ise uyguladıkları farklı ancak doğru model ile kendilerini bu sürecin dışında tutmayı başarıyor. İzmir sporu için vizyon anlamında hazırladığımız Spor Master Planı’nın sunumunu önceki gün yapmıştık. Kulüplerimizin tesis eksikliklerinin tamamen giderilmesi ve spor turizmi yoluyla kent ekonomisine katkı sağlamak en önemli hedeflerimiz. İzmir’in birçok özelliği yanına Spor Kenti kimliğinin de eklenebileceğini düşünüyoruz. İzmir’de son milli maç 2009 da Fildişi Sahili’ne karşı oynanan özel bir maçtı. Izmirliler olarak bu heyecanı unuttuk. Milli maç alamıyoruz, çünkü stadımız yok. Yıllarca şehir içinde stat olur mu konusunu tartıştık. 3 stat seksen yıldır oldukları yerlerde yenileniyor, inşaatlar devam ediyor, ama Karşıyaka Stadı’nın durumu çok üzüntü verici. 3 kere imar planı değiştirdik,ne istedilerse yaptık, yine de beğendiremedik” şeklinde konuştu.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, NTV ve Özgencil Grup iş birliğiyle İzmir Swiss Otel’de ikincisi düzenlenen Ege Ekonomik Forumu’nda diğer iki konuşmacı Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ile Altınordu FK Başkanı Seyit Mehmet Özkan oldu. Altınordu İcra Kurulu Başkanı Barış Orhunbilge, İcra Kurulu Üyesi Ali Ergöçmez ve A Takım Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu da forumu takip edenler arasında yer aldı.

ÖZKAN: MİLLİ TAKIMLARA 51 OYUNCU VERDİK
ALTINORDU Başkanı Seyit Mehmet Özkan, geride kalan 6 yıllık dönemde milli takımlara 51 oyuncu kazandırdıklarını vurgulayarak, “Türk futbolunun geleceği ancak öz kaynak yatırımları ile garanti altına alınabilir” dedi.

Sürdürülebilir başarı için en önemli iki kriteri “sabır ve emek” olarak açıklayan Özkan, “Tam 11 yıldır aktif olarak, sabır ve emekle gerçek profesyonel futbolcu yetiştirme programını uyguluyoruz. Bu süreçte işin ancak donanım tarafını tamamlayabildik. Şimdi ise sıra yazılıma geldi. Altınordu’da yazılım sürecini de başarıyla tamamlayıp hedeflerimize doğru ilerlemek istiyoruz. Yani, henüz sürdürülebilir bir başarı elde edilebilmesi için gerekli tüm şartları sağlayamadık” diye konuştu.
Özkan, yaptıkları işi ise “İnsan bahçevanlığı” olarak nitelendirdi. Sanayicilikten çok daha zorlu bir süreç yaşadıklarını da belirten Özkan, “Sanayide şartları yerine getirir ve üretimi yaparsınız. Futbolcu yetiştirmenin ise merkezinde insan var ve insanın da şartları her geçen an değişiyor. Bu nedenle futbolcu yetiştirmek, sonuçları önceden kestirilmesi çok zor bir iş. Müslüman mahallesinde salyangoz sattığımı çok iyi biliyorum ama bu hayatı zaten kendim için yaşıyorum” yorumu yaptı.

ÖZGENER ÖNDERLİĞİNDE TURNUVA YAPILMALI
Nisan 2019’da altıncısı düzenlenecek Uluslararası U12 İzmir Cup’a da dikkat çeken Özkan, 12 yaş kategorisinde Avrupa’nın en önemli turnuvalarından birini beş yıldır düzenli olarak yapıyoruz. Şu anada kadar dört bine yakın çocuğu ve Avrupa’nın en ünlü kulüplerini konuk ettik. İzmir’in ekonomisine katkı sağladık. İzmir’de sporu hareketlendirmek için, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener önderliğinde de A takımlar düzeyinde bir Eagean Cup yapılır, Paris Saint Germain ve Barcelona gibi kulüpler İzmir’e getirtilebilir” saptamasında bulundu.

EROĞLU, MİLLİ TAKIM ADAYIDIR
Altınordu’nun süreç odaklı bir organizasyon olduğunun da belirten Özkan, “Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu ile 11 yıldır beraberiz. U14 takımı ile başlayan birlikteliğimiz halen devam ediyor. Bence Eroğlu, ülkemizin en başarılı teknik direktörleri arasındadır ve yine bana göre ileride A Milli Takımımızın ön önemli adayıdır” dedi.

SEPİL, GÖZTEPE’YE RENK GETİRDİ
Göztepe’in gerçek yerinin her zaman Süper Lig olduğunu kaydeden, artık Avrupa’da da başarılı sonuçlar almanın zamanının geldiğini ifade eden Özkan, “Sayın Mehmet Sepil, sarı-kırmızılı camiaya bambaşka bir renk getirdi” dedi.  Sepil ise Özkan'ın önemli işler yaptığını vurgulayarak, “Altınordu, bugüne kadar yapılmamışı başarıyor.  Türk futboluna katkıları için Özkan’ı tebrik ediyor ve diğer kulüplerden de hamleler bekliyorum. Göztepe olarak biz de yarışmacı ve yetiştirici kimliğimizle yolumuza devam ediyoruz. İzmir’de topyekün bir kalkınma hamlesine ihtiyaç var ve bu nedenle Karşıyaka Stadı inşaatının durmasına en çok üzülenlerden biri benim” dedi.
Tarih: 23 Kasım 2018, Cuma
Top