ANKARA'DA ALSANCAK STADI ZİRVESİ
Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Alsancak Stadı'nın yeniden inşa edileceği 22 bin 600 metrekarelik araziyi "stadyum alanı" olarak belirleyen 1/1000 ölçekli imar planını kabul etmesinin ardından süreci hızlandırmak için Ankara'ya gitti.
/n
/nGençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk'le görüşerek yeni stadın daha önce olduğu gibi yine kendilerine tahsis edilmesi talebini ileten Başkan Ekmekçioğlu, tesisin beklenenden önce hizmete gireceği müjdesini verdi. Başkan Ekmekçioğlu, "Projeyle ilgili beklentilerimizi ve Altay'ın stat üzerindeki haklarını bir kez daha dile getirdik. İnşaat 2017'de start alacak. Proje Mimarı Alper Aksoy'u 15 gün içerisinde İzmir'e davet ederek yerinde etüt çalışmaları başlayacağız" dedi.
/nToplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli ve Hamza Dağ, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten ve proje mimarı Alper Aksoy da katıldı.
/n
/nSürecin hızlanması için özel talimat veren Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere milletvekilleri Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya ve tüm bürokratlara Altay camiası adına teşekkür eden Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, "İsmi Altay Spor Kulübü ile özdeşleşen, Türk futbol tarihinin en önemli anlarına tanıklık etmiş Alsancak Stadı'nın yeni projesi ve kullanım hakları için her platformda takipçi olacağız" dedi.
Tarih: 1 Kasım 2016, Salı
Top